ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст 24 каналу тричі вакцинувався проти COVID. Ляшко заявив про порушення

16.07.2021, 16:04
Фото – фейсбук Артема Овдієнка
Фото – фейсбук Артема Овдієнка

Український журналіст Артем Овдієнко отримав три дози щеплення проти коронавірусу: перші дві – AstraZeneca, виробленою в Індії та Південній Кореї, третя – американський Pfizer.

Про це журналіст розповів у програмі “Сніданок з 1+1”, повідомляє ТСН.

Як розповів Овдієнко, вперше він вакцинувався в березні, потім було три місяці перерви перед другою, а третю дозу отримав два дні тому. 

“Мав можливість це зробити. Було цікаво перевірити, чи дозволять лікарі мені це зробити, як відреагує організм. Після тримісячної перерви після першої вакцини мав сумніви, що після другої щеплення діятиме так, як потрібно. Найважче було після першої: мав хворобливий стан. Після другої – нічого не турбувало, а після третьої трохи боліла рука”, – розповів він. 

Зі свого боку міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі наголосив, що наразі в Україні немає можливості робити третє щеплення проти COVID-19. 

“Цей конкретний випадок треба розглядати – це порушення алгоритмів МОЗ. Усі вакцини, які використовують в Україні, мають дозвіл ВООЗ. Усі вони мають інструкції, а там прописано, що необхідно два щеплення для повного захисту”, – наголосив він. 

Ляшко наголосив, що наразі у світі досліджують, як найкраще захистити людей, наскільки вистачить імунітету і чи потрібна третя доза препарату. Зараз дві дози – це стандарт щеплення проти COVID-19 переважною кількістю вакцин. Утім, для щеплення препаратом від Johnson & Johnson потрібна лише одна доза.

Як нагадує видання, компанія Pfizer-BioNTech планує звернутися до американського та європейського регуляторів із проханням дозволити колоти третю дозу вакцини. Виробники дійшли висновку, що третє щеплення може знадобитися за півроку-рік після повної вакцинації для підтримки високого рівня захисту. У компанії проаналізували дані пацієнтів із США і дійшли висновку: за шість місяців ефективність вакцини падає до майже 80%.

Liked the article?
Help us be even more cool!