ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський запровадив санкції щодо підозрюваного в держзраді ексведучого "Інтера" Юрія Кота

20.11.2023, 10:00
Оксана Трокоз
Фото – LB.ua
Фото – LB.ua

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яким, зокрема, запроваджено санкції щодо ексведучого каналу “Інтер”, російського пропагандиста Юрія Кота.

Відповідний указ глава держави підписав 18 листопада 2023 року.

Юрій Кот є в переліку фізичних осіб, до яких застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) строком на 10 років.

Пакет санкцій передбачає блокування активів, повне обмеження торговельних операцій, а також транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України. Санкції також передбачають запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання ліцензій та інших дозволів, заборону участі в приватизації, оренді державного майна. Крім того, заборону передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності, заборону на набуття у власність земельних ділянок, інші санкції (зупинення операцій за рахунками фізичної особи; заборону укладення договорів та вчинення правочинів).

Цим же рішенням РНБО персональні санкції застосовано й до: народного депутата України IV–VIII скликань Дмитра Святаша, колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, глави окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова, очільника т.зв. “ЛНР” Леоніда Пасічника, народного депутата України IV–VII скликань Олега Царьова, депутата Державної думи РФ Дмитра Сабліна.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2022 року СБУ оголосила підозру в держзраді телеведучому Юрію Коту. За даними слідства, під час Революції гідності, у 2013–2014 роках, Кот був ведучим на київському так званому “Антимайдані”, після чого переїхав жити до Росії. Від початку повномасштабної російської агресії Юрій Кот також підтримує дії російської влади, про що публічно заявляє, зокрема, у своєму телеграм-каналі “Юрий Кот – Быть добру!”. Там він подає викривлену інформацію щодо історичних та політичних фактів і поширює прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

Телеведучий публічно підтримував проросійських бойовиків на Донбасі, працював у державному російському пропагандистському інформагентстві “Росія сьогодні” та інформагентстві News Front.

У 19992011 роках Юрій Кот працював на “Інтері”. За статтею про держзраду йому може загрожувати від 15 років до довічного позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!