ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Царьову повідомили про підозру у фінансуванні Росгвардії в Криму

Фото – Слово і Діло
Фото – Слово і Діло

Підозрюваному в державній зраді колишньому народному депутату Олегу Царьову повідомлено про нову підозру у фінансуванні збройних формувань окупаційної влади на території АР Крим. 

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора. 

Йому інкриміновано фінансування дій, вчинених для зміни меж території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, Царьов, який виїхав до РФ ще 2014 року, сьогодні активно співпрацює з військово-політичним керівництвом держави-агресора з метою заподіяння шкоди обороноздатності України. Для збору інформації використовує свої знайомства та зв’язки в країні.

Слідство зазначає, що має докази фінансування Царьовим збройних формувань окупаційної влади на території АР Крим. Екснардеп мав там нерухомість та низку підприємств. Після анексії півострова зареєстрував їх за російським законодавством та найняв військових росгвардії для забезпечення охоронних заходів.

“Встановлено факти грошових переказів за охорону належних йому музею-садиби та санаторію в м. Ялта. Їх переведено на рахунки “федерального державного унітарного підприємства “Охорона” федеральної служби військ національної гвардії РФ”, – зазначає слідство.

Раніше екснардепу повідомлено про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційній діяльності та державній зраді.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня 2023 року Служба безпеки України повідомила Олегу Царьову про підозру в державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану.

За даними слідства, Царьов співпрацював з керівництвом міноборони РФ після початку повномасштабного вторгнення та передавав росіянам інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України. Як зазначила СБУ, саме він передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Наприкінці жовтня 2023 року в Ялті в окупованому Росією Криму скоєно замах на Царьова.

Олег Царьов – колишній депутат Верховної Ради України від Партії регіонів. Висував свою кандидатуру в президенти України. У 2014 році підтримав угруповання “ДНР” та “ЛНР”. Був призначений на вигадану посаду “голови парламенту Новоросії”, який як чинний орган не відбувся. Залишився жити в Росії.

У травні 2022 року суд Києва засудив його до 12 років позбавлення волі за заклики до насильницької зміни конституційного ладу. 

Після початку широкомасштабного вторгнення Росії Олег Царьов опинився на території України й заявляв про створення “адміністрації” на окупованих територіях.

Про пропагандистську діяльність Царьова ІМІ писав тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!