ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила підозру в держзраді телеведучому Юрію Коту

05.08.2022, 11:43

Колишньому українському телеведучому, а нині російському пропагандисту Юрію Коту оголосили підозру в держзраді. Її текст розміщено на сайті Офісу генерального прокурора, повідомляє “Детектор медіа”.

За даними слідства, під час Революції гідності, у 2013–2014 роках, Кот був ведучим на київському так званому “Антимайдані”, після чого переїхав жити до росії. Телеведучий публічно підтримував проросійських бойовиків на Донбасі, працював у державному російському пропагандистському інформагентстві “Росія сьогодні” та інформагентстві News Front.

Як зазначають в СБУ, Юрій Кот займався інформаційним викривленням подій на Євромайдані. Крім того, він підбурював до міжетнічних конфліктів, розпалював сепаратистські настрої серед українців та формував хибний образ частини українського населення як “націонал-фашистів”.

Від початку повномасштабної російської агресії Юрій Кот також підтримує дії російської влади, про що публічно заявляє, зокрема, у своєму телеграм-каналі “Юрий Кот – Быть добру!”. Там він подає викривлену інформацію щодо історичних та політичних фактів і поширює прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

У 1999–2011 роках Юрій Кот працював на “Інтері”. За статтею про держзраду йому може загрожувати від 15 років до довічного позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, у Львові почався судовий процес у справі блогера, псевдополітолога Гліба Ляшенка, якого обвинувачують у державній зраді та пропаганді війни через пости у Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!