ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Заявляв у ЗМІ про необхідність приєднання "ЛНР" до РФ": Пасічнику повідомили чергову підозру

27.10.2022, 12:25
Фото – з відкритих джерел
Фото – з відкритих джерел

Служба безпеки України оголосила підозру в зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України ватажку угруповання “ЛНР” Леоніду Пасічнику. Про це повідомила пресслужба відомства.

За даними слідства, 20 вересня 2022 року Пасічник, обіймаючи посаду “голови ЛНР”, підписав так званий “закон “Про референдум ЛНР з питання входження до складу російської федерації на правах суб’єкта РФ”.

Також він брав активну участь у пропагандистських заходах Кремля, які мали обґрунтувати необхідність проведення протиправного заходу і зрештою анексію українських територій.

“Пасічник систематично заявляв у засобах масової інформації про необхідність приєднання "ЛНР" (а фактично тимчасово окупованої території Луганської області) до РФ, тобто до зміни меж території та державного кордону України. 23 вересня він виступив з публічним зверненням, у якому закликав громадян, які проживають на тимчасово окупованій ворогом території Луганщини, до активної участі в "референдумі". 30 вересня Путін публічно визнав результати фейкових "плебісцитів". У той самий день у Москві Пасічник та Путін підписали так звану "угоду між РФ та "ЛНР" про прийняття до РФ "ЛНР" та утворення в складі РФ нових "суб’єктів", чим порушили територіальну цілісність України, у кордонах, визначених Конституцією України. У подальшому депутати Російської Держдуми підтримали ратифікацію цієї та інших угод з представниками окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях сходу та півдня України”, – нагадали в СБУ хронологію подій.

СБУ повідомила Пасічнику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст.110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, а також публічних закликах до проведення такого незаконного референдуму на тимчасово окупованій території).

Як повідомляв ІМІ, у Миколаєві співробітники СБУ затримали двох місцевих жителів, які працювали на російську пропаганду.

Liked the article?
Help us be even more cool!