ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затримана в Білорусі журналістка Радіо Свобода голодує, вимагаючи допуску адвоката

22.07.2021, 11:24
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Журналістка білоруської служби Радіо Свобода Інна Студзінська, затримана 16 липня силовиками в Мінську, другий день продовжує голодування, вимагаючи допуску адвоката, повідомляє Радіо Свобода

Станом на 21 липня вона та її колеги Олег Груздилович та Алесь Дащинський залишаються в слідчому ізоляторі на вулиці Окрестіна в Мінську.

Серед цих трьох лише Алесь Дащинський 21 липня мав зустріч з адвокатом. Звинувачення їм досі невідомі, допитів не було.

Як повідомляв ІМІ, 20 липня стало відомо, що в Мінську (Білорусь) затримали на 10 діб журналістів білоруської служби Радіо Свобода – Олега Груздиловича та Олеся Дащинського.

Минулого року цих журналістів позбавили акредитації МЗС. Журналістів Олега Груздиловича, Інну Студзинську, Олеся Дащинського, які багато років працювали на Радіо Свобода, затримали 16 липня. У їхніх квартирах провели обшуки. Родичам і колегам досі невідомо, в чому звинувачуються журналісти.

16 липня в Мінську в офісі білоруської служби Радіо Свобода під час обшуку силовики виламали кілька дверей та винесли з приміщення техніку.

Правозахисні організації Білорусі визнали політв’язнями затриманих журналістів Радіо Свобода Олега Груздиловича, Інну Ставинську та Олеся Дащинського.

Liked the article?
Help us be even more cool!