ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт про медіа профільний комітет планує розглянути 23 грудня

12.12.2019, 13:41
Фото – cybercalm.org
Фото – cybercalm.org

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформполітики планує розглянути 23 грудня на своєму засіданні законопроєкт про медіа, повідомляє “Детектор медіа”.

На засіданні комітету 11 грудня відбулася закрита презентація законопроєкту про медіа тільки для членів комітету, повідомив голова комітету Олександр Ткаченко.

“Потім прошу максимально ефективно попрацювати на профільному підкомітеті, який очолює Микита Потураєв, з тим, щоб 23 грудня обговорити проєкт на черговому засіданні комітету”, – сказав Олександр Ткаченко.

У коментарі виданню член комітету Юрій Павленко повідомив, що як такої презентації для народних депутатів на закритій частині не було.

“Голова комітету сказав, що текст нам розіслали, попросив детально все обговорити на підкомітеті Потураєва, щоб потім уже формально ухвалити на засіданні 23 грудня”, – зазначив Павленко, додавши, що він обурений таким утаємниченим процесом підготування важливого для медіагалузі закону.

“Я був би зацікавлений почути думку експертів, обговорити з професіоналами певні питання. А тут суцільна таємничість, ще й турборежим”, – сказав Юрій Павленко.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада Міністерство культури, молоді та спорту України і Комітет Верховної Ради з питань інформаційної політики презентували обмеженому колу онлайн-медіа драфт законопроєкту про медіа.

У драфті законопроєкту залишається дискусійним питання щодо прирівнювання блогерів до ЗМІ, і якщо це зробити, то з якої кількості підписників, та виникне не тільки питання оподаткування, а й контенту.

13 листопада на засіданні Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики відбулася презентація концепції “Закону про медіа”, який розробляють народні депутати – члени комітету.

Фракція “Слуга народу” розробляє законопроєкт “Про медіа”, яким пропонує регулювати сферу ЗМІ і соціальні мережі.

Громадські організації “Інститут масової інформації” та “Детектор медіа” підготували свої пропозиції щодо найважливіших сфер дії головного медійного законопроєкту – про аудіовізуальні медіасервіси (медійного кодексу), над яким працює робоча група при Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!