ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт про медіа можуть винести на голосування в травні – Ткаченко

11.05.2021, 10:38
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Законопроєкт про медіа можуть винести на голосування в парламенті вже в середині або наприкінці травня. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв'ю Радіо Свобода, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Я сподіваюся, що, можливо, в середині, можливо, в кінці (травня. – ІФ). Принаймні ми ставимо собі це за мету", – сказав Ткаченко.

За його словами, обговорення закону про медіа з медіаспільнотою “зіграло поганий жарт”, оскільки він уже перезрів і відстає від реальності, тому його потрібно якомога швидше доопрацювати.

“І, зрештою, всі дискусії зводяться до того, що не треба нас регулювати взагалі. Такого вже не буде. Тому що світ не стоїть на місці. І така регуляція існує в Європі, і така регуляція починається в Америці”, – додав Ткаченко.

Він відкинув, що в Україні може бути регуляція як у Росії, яка оголошує ЗМІ іноземними агентами й обмежує їх у правах.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2021 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики запропонував парламенту розглянути обидва законопроєкти про медіа №2693-д та №2693-2 в лютому.

Законопроєкт “Про медіа” (№2693), який був зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, пропонував запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання і галузевого саморегулювання.

19 травня 2020 року Верховна Рада відправила законопроєкт №2693 “Про медіа” на доопрацювання в Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

5 лютого 2020 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова більшістю голосів представників фракції “Слуга народу” підтримав законопроєкт №2693 “Про медіа” і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні. Водночас комітет не підтримав альтернативний проєкт закону №2693-1 “Про медіа”, авторами якого є представники фракції “Європейська солідарність”.

17 січня 2020 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2693 “Про медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!