ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт про медіа буде доопрацьовано – Разумков

23.01.2020, 16:23
Фото – РБК-Україна
Фото – РБК-Україна

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що законопроєкт про медіа (№2693) спричинив багато дискусій і буде доопрацьовуватися. Про це він сказав 23 січня на брифінгу в Одесі, повідомляє УНІАН.

“Станом на сьогодні дійсно багато палких дискусій. Я думаю, що цей законопроєкт буде доопрацьовуватися, зокрема з урахуванням думки журналістської спільноти. Там є і правильні речі, та речі, які потребують додаткових консультацій”, – сказав Разумков у відповідь на запитання журналістів про те, коли він очікує голосування за законопроєкт про медіа, який спричинив багато негативних відгуків.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня з 9:30 до 18:00 відбудеться публічне громадське обговорення законопроєкту №2693 “Про медіа”.

17 січня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2693 “Про медіа”.

15 січня 2020 року група народних депутатів від фракції “Європейська солідарність” зареєструвала альтернативний проєкт закону “Про медіа” №2693-1.

27 грудня 2019 року був зареєстрований законопроєкт №2693 “Про медіа”. Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлизавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Центр демократії та верховенства права закликав профільний комітет Верховної Ради та парламент провести ефективне обговорення і розгляд поправок до законопроєкту про медіа для ухвалення якісного закону в першій половині 2020 року. Інтернет-асоціація України (ІнАУ) запропонувала парламентським комітетам повернути законопроєкт авторам на доопрацювання.

Liked the article?
Help us be even more cool!