ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді зареєстрували альтернативний законопроєкт про медіа

16.01.2020, 13:19
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

15 січня у Верховній Раді група народних депутатів від фракції “Європейська солідарність” зареєструвала альтернативний проєкт закону “Про медіа”, повідомляє “Детектор медіа”.

Законопроєкт зареєстровано під № 2693-1. Його авторами стали нардепи від фракції “Європейська солідарність”: Микола Княжицький, Володимир В'ятрович, Софія Федина, Вікторія Сюмар, Володимир Ар'єв, Ірина Фріз, Олег Синютка та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Зараз законопроєкт передано на розгляд керівництву.

Станом на момент публікації новини 16 січня тексту законопроєкту і супровідних документів на сайті Ради не було.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт № 2693 “Про медіа”. Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлизавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

13 листопада 2019 року на засіданні Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики відбулася презентація концепції закону про медіа, який розробляють народні депутати – члени комітету. Вони ж і створили закриту робочу групу, до якої увійшли юристи великих медіагруп, представники Нацради і на прохання офісу Ради Європи кілька медіаюристів, а згодом долучилися й народні депутати – члени комітету.

11 грудня “Детектор медіа” оприлюднив драфт законопроєкту, який того дня передали для обговорення членам Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. 

ГО “Інститут масової інформації” зробила експертну оцінку цього тексту і рекомендує розробникам винести текст на публічне обговорення і провести широкі консультації з медіаекспертним середовищем.

Liked the article?
Help us be even more cool!