ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт "Про медіа" буде доопрацьовано до середини травня – Потураєв

28.04.2021, 17:00
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Розроблення законопроєкту “Про медіа”, який парламент торік відправив на доопрацювання, перебуває вже на фінальному етапі, цю роботу має бути закінчено до середини травня.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв в інтерв'ю Укрінформу.

“Розробка законопроєкту перебуває вже на фінальному етапі. Зараз закінчується доопрацювання тих змін, які ми погодилися до нього внести вже після остаточного раунду переговорів зі стейкхолдерами, зацікавленими сторонами. Я думаю, що цю роботу буде закінчено десь приблизно в середині травня. І я не хотів би зволікати з передачею цього законопроєкту в залу через те, зокрема, що він є частиною наших зобов’язань перед Європейським Союзом”, – зазначив Потураєв.

Голова комітету також висловив сподівання, що на голосування до сесійної зали ВР законопроєкт потрапить у червні або на початку наступної сесії у вересні.

Водночас Потураєв не відкидає, що буде дуже багато поправок до законопроєкту “Про медіа” і гальмування його розгляду.

“Щонайменше одна фракція точно буде засипати його поправками. Це ОПЗЖ, тут можна чітко говорити, тому що вони із самого початку були проти законопроєкту “Про медіа”, хоча знову-таки: він не обмежує свободи й права медіа, а, навпаки, значно ефективніше їх захищає. Я не бачив би ніяких підстав боротися проти цього закону, політичних у тому числі”, – сказав депутат.

Нагадаємо, законопроєкт про медіа №2693-д після доопрацювання було зареєстровано у Верховній Раді ще 2 липня 2020 року. Однак через численну критику та відсутність підтримки в лавах монобільшості ініціатива тоді не була внесена до сесійної зали.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2021 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики запропонував парламенту розглянути обидва законопроєкти про медіа №2693-д та №2693-2 в лютому.

Законопроєкт “Про медіа” (№2693), який був зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, пропонував запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання і галузевого саморегулювання.

19 травня 2020 року Верховна Рада відправила законопроєкт №2693 “Про медіа” на доопрацювання в Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

5 лютого 2020 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова більшістю голосів представників фракції “Слуга народу” підтримав законопроєкт №2693 “Про медіа” і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні. Водночас комітет не підтримав альтернативний проєкт закону №2693-1 “Про медіа”, авторами якого є представники фракції “Європейська солідарність”.

17 січня 2020 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2693 “Про медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!