ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт про дезінформацію представлять на початку січня – Бородянський

23.12.2019, 14:12
Фото – stateofdigitalpublishing.com
Фото – stateofdigitalpublishing.com

Міністерство культури, молоді та спорту планує презентувати законопроєкт про дезінформацію до обговорення на початку січня та буде готове доопрацьовувати його на основі публічного діалогу. Про це повідомив міністр Володимир Бородянський у своєму телеграм-каналі, повідомляє “Детектор медіа”.

“Проєкт закону про дезінформацію знаходиться на фінальній стадії розробки. Він напрацьовувався останні півтора місяці спеціалістами МКМС разом із представниками журналістської та медіаспільноти, які знайшли можливість весь цей час працювати в робочих групах. І ми готові представити його до другого етапу обговорення. Враховуючи велику суспільну важливість цього законопроєкту, який стосується в першу чергу державної та інформаційної безпеки, глибоко переконаний, що він має відбуватися через публічний діалог. Ми представимо його до обговорення на початку січня та будемо готові доопрацьовувати на основі публічного діалогу”, – написав Володимир Бородянський у телеграмі.

Як повідомляв ІМІ, 19 грудня медіарух “Медіа за усвідомлений вибір”, низка медіа та громадські організації закликали Президента Володимира Зеленського продовжити термін підготування законопроєкту про дезінформацію. 

8 листопада Президент Володимир Зеленський видав указ, згідно з яким доручив Кабінету Міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкти щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення про вимоги та стандарти новин, механізми запобігання поширенню недостовірної, спотвореної інформації, її спростування.

20 листопада Міністерство культури, молоді та спорту України і Комітет Верховної Ради з питань інформаційної політики презентували обмеженому колу онлайн-медіа драфт законопроєкту про медіа.

Громадські організації “Інститут масової інформації” та “Детектор медіа” підготували свої пропозиції щодо найважливіших сфер дії головного медійного законопроєкту – про аудіовізуальні медіасервіси (медійного кодексу), над яким працює робоча група при Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!