ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З Угорщини видворили пропагандистку, дружину підозрюваного в держзраді екснардепа Волошина

Влада Угорщини не пустила в країну пропагандистку білоруського телеканалу СТВ Надію Сасс, повідомляє видання “Зеркало”.

Її зупинили в аеропорту, протримали ніч у центрі тимчасового утримання та відправили назад до Білорусі, розповіла Сасс у своїй передачі “Сасс уповноважений заявити”.

Угорщину Сасс відвідувала для знімання сюжету про американського фінансиста, засновника фонду “Відкрите суспільство” Джорджа Сороса, який народився в Будапешті. Проте її до країни не пустили.

Надія Сасс та кімната в центрі тимчасового утримання. Фото – СТВ

“Виявилося, що нинішня угорська влада, всупереч своїй офіційній риториці, проєкт “Сасс уповноважений заявити” боїться більше, ніж самого Сороса, якому в'їзд до Угорщини не закрили”, – обурилася Сасс.

На її думку, “угорські спецслужби не без підказки заокеанських кураторів зробили все можливе, щоб зірвати підготовку” її програми. Сасс підкреслила, що їй влаштували обшук і “всілякі перевірки прямо в аеропорту Будапешта, закривши в'їзд до Угорщини й депортувавши”.

“Наголошу, що ніч перед депортацією я провела в супроводі угорської поліції в аеропорту. У центрі тимчасового утримання”, – поскаржилася Сасс.

Надія Сасс та її чоловік колишній народний депутат від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” Олег Волошин переїхали з України до Білорусі 2022 року, за 11 днів до вторгнення російських військ, писало видання “Наша Ніва”. Зараз вона веде політичне шоу на СТВ “Сасс уповноважений заявити”, до якого запрошує білоруських та російських пропагандистів.

Як повідомляв ІМІ, в Україні Сасс працювала на проросійських телеканалах NewsOne, “112 Україна” та ZiK (канали Медведчука).

У грудні 2017 року Надію Сасс звільнили з телеканалу NewsOne через її вислів в ефірі після виступу тодішнього Президента України Петра Порошенка на презентації “Книги добра” 9 грудня, де він закликав “поділитися добром”.

“Якби він поділився всім своїм добром, яке у нього в офшорах і яке він отримав від Липецької фабрики, це було б краще для всіх українців”, – заявила в коментарі ведуча.

Сасс заявила, що її звільнили “за порушення професійних стандартів і особисту думку про керівництво країни в ефірі”.

10 лютого 2023 року Офіс генерального прокурора повідомив про підозру в державній зраді народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Олегу Волошину. 24 лютого 2023 року Верховна Рада достроково припинила його повноваження як народного депутата.

1 травня 2023 року СБУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо Волошина за підозрою в держзраді та заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження. Йому загрожує 15 років в'язниці.

За даними видання Media IQ, Сасс писала політичні блоги на ресурсі “Голос правди” та вела в Києві випуски проросійського проєкту “Міжнародна панорама з Надією Сасс”, які викладала на Youtube.

За місяць до повномасштабного вторгнення Росії в Україну вона писала про “інформаційне нагнітання ситуації Заходом, відсутність будь-яких дій з боку української влади для знаходження точок примирення”.

У 2020 році Надія Сасс балотувалася до Дніпропетровської обласної ради від нині забороненої української проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Сасс закінчила Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, проходила стажування в офісі віцепрезидента Європарламенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!