ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маніпулював суспільною думкою, поширював наративи РФ: екснардепу Волошину загрожує до 15 років в'язниці

01.05.2023, 10:39
Фото – СБУ
Фото – СБУ
Співробітники СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього нардепа від ОПЗЖ ІХ скликання Олега Волошина, повідомила пресслужба СБУ.

Волошина підозрюють у держзраді та заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження. Йому загрожує 15 років в'язниці. Перед повномасштабним вторгненням він утік з України до Росії, зазначили в СБУ. 

"Протягом 2020–2021 років він активно сприяв вищому військово-політичному керівництву РФ у проведенні масштабної підривної діяльності проти України. За даними контррозвідки СБУ, Волошин цілеспрямовано намагався маніпулювати суспільною думкою українських громадян в інтересах країни-агресора. Перебуваючи в лавах забороненої партії ОПЗЖ, він публічно поширював кремлівські наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Також у своїх численних дописах у соцмережах та виступах у телеефірах Волошин намагався дискредитувати Україну на міжнародній арені", – зазначили у відомстві.

Крім того, зауважили в СБУ, Волошин публічно виправдовував створення та діяльність терористичних організацій "Л/ДНР".

Також правоохоронці задокументували, що Волошин побив чоловіка. 

Оскільки Волошин переховується, прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Як повідомляв ІМІ, 24 лютого 2023 року Верховна Рада достроково припинила повноваження трьох нардепів від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" – підозрюваного в держзраді Олега Волошина та подружжя Наталії Королевської та Юрія Солода.

Liked the article?
Help us be even more cool!