ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардепу від ОПЗЖ Волошину повідомлено про підозру в держзраді

10.02.2023, 12:26
Фото – newsmakers
Фото – newsmakers

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру в державній зраді народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Олегу Волошину. Про це повідомляється на сайтах Офісу ГПУ та СБУ.

За даними слідства, протягом 2020–2021 років Волошин сприяв військово-політичному керівництву РФ у підривній діяльності проти України. Він поширював висловлювання, спрямовані на створення в суспільстві проросійських настроїв. Визнавав правомірними й виправдовував створення на території України самопроголошених так званих “ЛНР/ДНР”.

“Серед іншого Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора. Зокрема, подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу нашої держави у своїх виступах та інтерв’ю. Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, нардеп підозрюється в заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження активісту.

Волошину, який наразі переховується за кордоном, оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та ч. 1 ст. 125 ККУ (спричинення умисного легкого тілесного ушкодження).

Наразі тривають обшуки за місцем проживання Волошина, його родичів та помічників.

Сам Волошин, як встановило слідство, покинув Україну напередодні широкомасштабного вторгнення РФ і на цей час перебуває в Росії.

Офіс ГПУ проводить комплекс заходів щодо притягнення депутата до відповідальності, обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, арешту майна.

Раніше ІМІ писав, що в попередні роки Олег Волошин був постійним експертом 112 каналу. Він був головою міжнародної редакційної ради NewsOne. Його активно цитував пропагандистський російський сайт “Украина.ру” (входить до холдингу “Россия сегодня”, його генеральний продюсер – Дмитро Кисельов).

У 2021 році Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку одеському телеканалу “Здоровье” через поширення мови ворожнечі й ненависті, а також необ’єктивної інформації в передачі “Український формат”, де гостями були Ілля Кива та Олег Волошин.

Liked the article?
Help us be even more cool!