ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада позбавила мандата нардепа Волошина, підозрюваного в держзраді

24.02.2023, 13:18
Фото – newsmakers
Фото – newsmakers

Верховна Рада достроково припинила повноваження трьох нардепів від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" – підозрюваного в держзраді Олега Волошина та подружжя Наталії Королевської та Юрія Солода, повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

За позбавлення мандата Волошина проголосували 330 нардепів, Королевської – 332, Солода – 325. Відтак у Раді залишилося 405 нардепів

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого 2023 року Офіс генерального прокурора повідомив про підозру в державній зраді народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Олегу Волошину.

За даними слідства, протягом 2020–2021 років Волошин сприяв військово-політичному керівництву РФ у підривній діяльності проти України. Він поширював висловлювання, спрямовані на створення в суспільстві проросійських настроїв. Визнавав правомірними й виправдовував створення на території України самопроголошених так званих "Л/ДНР".

"Серед іншого Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора. Зокрема, подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу нашої держави у своїх виступах та інтерв’ю. Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України", – йдеться в повідомленні.

Крім того, нардеп підозрюється в заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження активісту.

Волошину, який наразі переховується за кордоном, оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та ч. 1 ст. 125 ККУ (спричинення умисного легкого тілесного ушкодження).

Liked the article?
Help us be even more cool!