ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube запускає в Україні програму монетизації коротких відео

08.12.2021, 12:28
Фото – ideadiction.com
Фото – ideadiction.com

YouTube оголосив про запуск своєї програми монетизації контенту YouTube Shorts Fund в Україні. Про це йдеться 8 грудня в блозі платформи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, починаючи з грудня 2021 року заохочуватимуть українських авторів та артистів, які створюють креативні та унікальні короткі відео.

Зазначено, що фонд у розмірі $100 млн був уперше представлений ще в травні цього року і вже доступний на багатьох ринках у всьому світі. Запуск в Україні став черговим кроком на шляху реалізації довгострокового плану монетизації для YouTube-формату Shorts.

Для участі в програмі YouTube Shorts Fund автори мають відповідати таким критеріям: за останні 180 днів на каналі має бути завантажене хоча б одне коротке відео, яке відповідає вимогам; канали мають відповідати правилам спільноти YouTube, правилам авторського права та правилам монетизації; автори мають бути старшими за вік повноліття у своїй країні / регіоні.

Крім того, для участі в програмі необов'язково, щоб канали зараз брали участь у програмі монетизації на YouTube.

Водночас наголошується, що канали, які завантажують відео з водяними знаками або логотипами сторонніх соціальних мереж, неоригінальні відео (наприклад, невідредаговані кліпи з фільмів або телешоу) або відео, повторно завантажені з каналів інших авторів, до програми монетизації YouTube Shorts Fund не будуть допущені.

У межах програми YouTube Shorts Fund канали, що відповідають вимогам, можуть заробляти від $100 до $10 тис. щомісяця. Водночас суми бонусних виплат коригуються залежно від загальної ефективності каналу та місця перебування аудиторії.

Загалом за останні три роки YouTube виплатив авторам, артистам та медіакомпаніям понад $30 млрд.

Найближчими місяцями YouTube планує розширити програму на ще більшу кількість країн.

Liked the article?
Help us be even more cool!