ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейська федерація журналістів засудила підпал редакції та побиття Романа Варшанідзе

23.10.2020, 10:03
Фото - Європейська федерація журналістів
Фото - Європейська федерація журналістів

Генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Гутьєррес закликав українські правоохоронні органи ефективно розслідувати напади на головного редактора видання "Альтернатива.орг" Роман Варшанідзе. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу федерації.

Як зазначили в федерації, Роман Варшанідзе роками ставав жертвою власної журналістської діяльності. Зокрема в 2017 році його жорстоко побили в місті Овідіополь Одеської області. Наразі причетних до нападу не знайшли, а розгляд справи "затягується в суді", запевнили в ЄФЖ.

“Я висловлюю свою особисту підтримку Роману та ЗМІ, в яких він працює. Ці останні напади є результатом систематичної безкарності злочинів проти журналістів. Неприпустимо, що ця справа, яка була засуджена українською та міжнародною журналістською спільнотою з 2017 року, досі не розслідувана. Я закликаю українські правоохоронні органи ефективно розслідувати ці напади”, – наголосив Рікардо Гутьєррес.

Як повідомляв ІМІ, у ніч на 21 жовтня двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку з запальною сумішшю в офіс редакції видання “Альтернатива.орг” (селище міського типу Овідіополь, Одеська область). 

Поліція Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на редакцію “Альтернатива.орг” за  ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. 

17 жовтня у селищі Великодолинське (Одеська область) побили головного редактора місцевого видання “Альтернатива.орг” Романа Варшанідзе. 

Подію поліцейські кваліфікували як погроза або насильство щодо журналіста та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України. 

9 вересня 2020 року редактор інтернет-газети “Альтернатива.орг” Роман Варшанідзе, яка виходить у райцентрі Овідіополь Одеської області, оприлюднив заяву про погрози йому і журналістам з боку представників колишнього голови місцевої ради Тимура Хасаєва.

25 серпня в Овідіополі жорстоко побили битами журналіста, головного редактора місцевої газети “Наддністрянська правда” Романа Варшанідзе. Він пов’язував напад зі своєю професійною діяльністю.

Згодом нападників затримали. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 ст. 345-1 – “Погроза або насильство щодо журналіста”.

Liked the article?
Help us be even more cool!