ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині в офіс видання "Альтернатива.орг" кинули "коктейль Молотова"

21.10.2020, 12:21
Фото - скриншот з відео Альтернативи.орг
Фото - скриншот з відео Альтернативи.орг

У ніч на 21 жовтня двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку з запальною сумішшю в офіс редакції видання “Альтернатива.орг” (селище міського типу Овідіополь, Одеська область). Про це повідомляється на сайті “Альтернативи.орг”.

“Редакцію “Альтернативи.орг” продовжують переслідувати. То на нас напали, тепер напали на наш офіс. Двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку з запальною сумішшю. На щастя, не сильно постраждав офіс, але дещо підгоріло”, - розповів головний редактор видання Роман Варшанідзе.

На місці події працювали пожежники та поліцейські.

За словами Варшанідзе, вони надалі працюватимуть, не дивлячись на переслідування.

“Б’ють нас, тепер палять. Зрозуміло, що ми нікому не подобаємося, ну напевно така журналістська доля нікому не подобається. Тому що коли журналіст починає всім подобатися, він перетворюється на шоумена. Але не хотілося б у подальшому таких от неприємностей. Я проти насилля, чи знищення, я за чесний вид спілкування та чесну конкуренцію, але не всім це підходить і приходять до таких підлих методів”, - сказав він.

Роман Варшанідзе сподівається, що правоохоронці розслідують даний інцидент і притягнуть до відповідальності причетних.

В коментарі Громадському Роман Варшанідзе повідомив, що причиною нападу на редакцію могли стати публікації про кандидатів на посаду голови Великодолинської ОТГ та Таїровської ОТГ. Зокрема, журналісти слідкують за справою кандидата на голову Великодолинської ОТГ Юрія Нікітинського, якого підозрюють нібито у привласненні державних коштів.

За словами Варшанідзе, поліція відкрила кримінальне провадження за фактами побиття й нападу на редакцію.

Як повідомляв ІМІ, 17 жовтня у селищі Великодолинське (Одеська область) побили головного редактора місцевого видання “Альтернатива.орг” Романа Варшанідзе. 

Подію поліцейські кваліфікували як погроза або насильство щодо журналіста та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України. 

9 вересня 2020 року редактор інтернет-газети “Альтернатива.орг” Роман Варшанідзе, яка виходить у райцентрі Овідіополь Одеської області, оприлюднив заяву про погрози йому і журналістам з боку представників колишнього голови місцевої ради Тимура Хасаєва.

25 серпня в Овідіополі жорстоко побили битами журналіста, головного редактора місцевої газети “Наддністрянська правда” Романа Варшанідзе. Він пов’язував напад зі своєю професійною діяльністю.

Згодом нападників затримали. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 ст. 345-1 – “Погроза або насильство щодо журналіста”.

Liked the article?
Help us be even more cool!