ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині редактор газети повідомив, що йому погрожують розправою

10.09.2020, 14:05
Фото – скриншот з відео “Альтернативи.орг”
Фото – скриншот з відео “Альтернативи.орг”

Редактор інтернет-газети “Альтернатива.орг” Роман Варшанідзе, яка виходить у райцентрі Овідіополь Одеської області, оприлюднив заяву про погрози йому і журналістам з боку представників колишнього голови місцевої ради Тимура Хасаєва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Варшанідзе, оприлюднену 9 вересня.

“Мені, як головному редактору газети “Альтернатива.орг”, почали відкрито погрожувати розправою за право розпоряджатися майном редакції і ресурсами в соціальних мережах. У 2017 році я вже пережив напад, суд над яким уже тягнеться три роки, і, щоб уникнути несподіванок, повідомляю, що подаю заяву до поліції про погрози з боку Тимура Хасаєва. Вважаю такі дії абсолютно неприпустимими”, – зазначив Варшанідзе.

Журналіст додав, що редакція “Альтернативи.орг” абсолютно на законних підставах володіє всім своїм майном, “яке було придбано на особисто мною зароблені гроші. Ніяких фінансових зобов'язань щодо обладнання, яким розпоряджається редакція, ми не маємо ні перед ким”.

“Сайт і всі групи в соціальних мережах, де я є адміністратором, нікому не плануються передаватись, і права на них нікому не планують навіть продаватися”, – повідомив редактор видання.

Варшанідзе пов'язує прихід до редакції групи представників колишнього голови місцевої ради Хасаєва і погрози на адресу журналістів зі стартом передвиборчих перегонів.

За словами редактора видання, це не перший подібний випадок погроз. Три роки тому на нього напали, і суд над нападниками триває досі.

Як нагадує Укрінформ, у 2019 році Тимур Хасаєв звертався до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до Таїровської селищної ради про відновлення його на посаді селищного голови Таїровської ОТГ. Однак суд відмовив у задоволенні позову, головою Таїровської місцевої ради є Лариса Бурлака.

Укрінформ звернувся із запитом до Відділу комунікацій обласного управління поліції.

Як повідомляв ІМІ, 25 серпня в Овідіополі жорстоко побили битами журналіста, головного редактора місцевої газети “Наддністрянська правда” Романа Варшанідзе. Він пов’язував напад зі своєю професійною діяльністю.

Згодом нападників затримали. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 ст. 345-1 – “Погроза або насильство щодо журналіста”.

Liked the article?
Help us be even more cool!