ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині побили головреда місцевого видання

19.10.2020, 10:04
Фото - скриншот з відео “Альтернатива.орг”
Фото - скриншот з відео “Альтернатива.орг”

У селищі Великодолинське (Одеська область) 17 жовтня побили головного редактора місцевого видання “Альтернатіва.орг” Романа Варшанідзе, повідомляє Думська

У потерпілого діагностували синці і струс мозку. У лікарні йому надали першу допомогу.

За словами Варшанідзе, на нього напали представники ОПЗЖ, коли він приїхав на зустріч з кандидатом на пост голови Великодолинської селищної ради Юрієм Нікітінским. Він зазначив, що силу до нього застосувала охорона кандидата та відібрали камеру, на яку він намагався зняти інцидент.

Як повідомляє Нацполіція в Одеській області, напали на головреда під час зйомок репортажу троє невідомих, та спричинили йому тілесні ушкодження у вигляді забоїв м′яких тканин та струсу мозку. Постраждалого доставили у лікарню, йому  надано  медичну допомогу.

Подію поліцейські кваліфікували як погроза або насильство щодо журналіста та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України. Вживаються заходи щодо встановлення осіб, які вчинили вказане правопорушення. 

Як повідомляв ІМІ, 9 вересня 2020 року редактор інтернет-газети “Альтернатива.орг” Роман Варшанідзе, яка виходить у райцентрі Овідіополь Одеської області, оприлюднив заяву про погрози йому і журналістам з боку представників колишнього голови місцевої ради Тимура Хасаєва.

25 серпня в Овідіополі жорстоко побили битами журналіста, головного редактора місцевої газети “Наддністрянська правда” Романа Варшанідзе. Він пов’язував напад зі своєю професійною діяльністю.

Згодом нападників затримали. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 ст. 345-1 – “Погроза або насильство щодо журналіста”.

Liked the article?
Help us be even more cool!