ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС ввів санкції щодо Медведчука, Марчевського та “Голосу Європи”

Європейський Союз за пропозицією Чехії вніс 27 травня до санкційного списку підозрюваного у держзраді екснардепа від забороненої партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, ексведучого його телеканалу Артема Марчевського, а також медіаплатформу “Голос Європи”, якою керує Марчевський.

Про це повідомило в соцмережі Х Міністерство закордонних справ Чехії, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Першою внесеною організацією стала компанія “Голос Європи” інструмент російської пропаганди, за допомогою якої Росія намагалася вплинути, зокрема, на вибори до Європарламенту. Під санкції також потрапили проросійські бізнесмени Артем Марчевський і Віктор Медведчук, які стоять за російською операцією впливу”, повідомило міністерства.

У МЗС зазначили, що всі обмеження, які Чехія до них уже застосувала, тепер дійсні для всіх 27 країн членів ЄС.

Для Медведчука й Марчевського, зазначає міністерство, це означає заборону на в'їзд до всіх держав членів Євросоюзу й транзит їхньою територією. Усі фонди й економічні ресурси всіх трьох суб'єктів ЄС заморожено.

Медведчук та “Голос Європи”

Як повідомляв ІМІ, cпецслужби кількох країн ЄС, зокрема Польщі та Чехії, викрили фінансовану Кремлем шпигунську мережу, яка використовувала сайт Voice-of-Europe.eu (“Голос Європи”) для поширення дезінформації.

Уряд Чехії додав до національного списку санкцій компанію “Голос Європи”, її керівника Артема Марчевського, а також підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука, який таємно фінансує “Голос Європи”. Санкції покликані вдарити по проросійській мережі, яка намагалася розгорнути операцію впливу в Чехії.

Чехія повідомила, що Медведчук дистанційно інструктує Марчевського і використовує його для фінансування співпраці з журналістами та прихованої підтримки обраних осіб з-поміж кандидатів на виборах до Європарламенту.

8 квітня 2024 року Державне бюро розслідувань повідомило, що викрило помічників народних депутатів від забороненої партії “ОПЗЖ” на сприянні Росії. За даними джерела УП, це гендиректор 112 телеканалу Артем Марчевський.

У травні 2024 року Словаччина надала Марчевському захист.

Liked the article?
Help us be even more cool!