ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Словаччина надала захист топменеджеру "каналу Медведчука" Артему Марчевському

Артем Марчевський. Фото – ADASTRA

Словаччина надала захист проросійському пропагандисту, гендиректору 112 телеканалу Артему Марчевському.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на аналітичний центр ADASTRA та словацьке видання Deník N.

Адвокат Марчевського Леонід Кушнаренко також підтвердив виданню, що його клієнт перебуває в Словаччині. Раніше Марчевський перебував у Чехії.

“Прага надала запит на скасування посвідки Марчевського на проживання, однак він устиг отримати внутрішній захист Словаччини”, – йдеться в повідомленні.

Наразі Марчевському заблоковано в Чехії рахунки та накладено арешт на його майно.

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток не надав словацькому виданню з цього приводу коментарів, однак його відомство повідомило, що займається справою Марчевського разом з розвідкою і не коментуватиме його перебування в Словаччині до закінчення розслідування.

“Пропагандисту довелося б миттєво покинути Словаччину, якби він потрапив до загальноєвропейського списку санкцій”, – пише Deník N.

Як повідомляв ІМІ, уряд Чехії додав до національного списку санкцій Артема Марчевського, компанію “Голос Європи”, а також підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука. Санкції покликані вдарити по проросійській мережі, яка намагалася розгорнути операцію впливу в Чехії.

Чехія повідомила, що Медведчук таємно фінансує “Голос Європи”, дистанційно інструктує Марчевського, який фактично керує компанією, і використовує Марчевського для фінансування співпраці з журналістами та прихованої підтримки обраних осіб з-поміж кандидатів на виборах до Європарламенту.

8 квітня 2024 року Державне бюро розслідувань повідомило, що викрило помічників народних депутатів від забороненої партії “ОПЗЖ” на сприянні Росії. За даними джерела УП, це гендиректор 112 телеканалу Артем Марчевський.

Liked the article?
Help us be even more cool!