ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вишинського цього тижня етапують із СІЗО Херсона до Києва – омбудсмен

06.03.2019, 10:41
Фото – krymr.com

Підозрюваного в державній зраді головного редактора видання “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського етапують цього тижня із СІЗО Херсона до ізолятора в Києві. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Вишинского 9 березня буде етаповано з херсонського до київського СІЗО. 20 березня Касаційний кримінальний суд Верховного суду України повинен розглянути скаргу Кирила Вишинського на незаконність його затримання”, – повідомила омбудмен на сторінці у Facebook.

Денісова повідомила, що зустрілася з Уповноваженою з прав людини в Росії Тетяною Москальковою і говорила з нею не лише про Вишинського, а й про Едема Бекірова, Павла Гриба, Володимира Дудку та захоплених біля Керченської протоки українських моряків.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня 2019 року Херсонський міський суд продовжив термін тримання під вартою керівнику “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському до 16 лютого. Захист подав апеляцію на це рішення суду. Херсонський апеляційний суд залишив без змін рішення першої інстанції.

10 січня 2019 року Слідчий відділ Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим за дорученням прокуратури АРК повідомив керівнику “РІА Новини Україна” та його захисникам про закінчення досудового слідства в кримінальному провадженні та надання доступу до матеріалів розслідування.

Розглядати по суті справу стосовно Кирила Вишинського буде один з районних судів Києва.

Прокуратура АР Крим подала до Херсонського міського суду Херсонської області клопотання про обмеження строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування керівнику “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському. Суд мав розглянути клопотання 25 січня.

15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!