ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі Вишинського

15.01.2019, 11:14
Фото - Володимир Гонтар / УНІАН / Громадське

10 січня Слідчий відділ Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим за дорученням прокуратури АРК повідомив керівнику “РІА Новини Україна” та його захисникам про закінчення досудового слідства в кримінальному провадженні та надання доступу до матеріалів розслідування. Про це повідомляється на сайті прокуратури АРК.

У прокуратурі нагадали, що 15 травня 2018 року СБУ та прокуратура АР Крим затримали в Києві керівника незареєстрованої організації “РІА Новини Україна”, якому в подальшому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

Як зазначає прокуратура, особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її провину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

Як повідомляв ІМІ, 14 січня Апеляційний суд Херсонської області залишив чинним рішення щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному в державній зраді керівнику “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському до 27 січня.

Liked the article?
Help us be even more cool!