ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вишинського доправили до Києва для участі в судовому засіданні

18.03.2019, 16:37
Фото - krymr.com

Підозрюваного в державній зраді головного редактора видання “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського 14 березня доправили до Києва з Херсона через Одесу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на його адвоката Андрія Доманського.

За словами адвоката, Вишинського доставили до Києва для участі 20 березня в засіданні Касаційного кримінального суду Верховного суду України за скаргою на незаконність його затримання в травні 2018 року.

Потім, 26 березня, Подільський районний суд Києва почне розглядати обвинувальний акт стосовно Вишинського, який прокуратура АР Крим передала до суду 6 березня.

Також адвокат поскаржився, що його підзахисний уже чотири дні перебуває в камері разом з іще декількома ув'язненими в дуже поганих умовах.

“У камері немає електрики, поламані місця для сну - так звані “шконки”, не видані матраци”, - розповів адвокат.

У зв'язку з цим він має намір звернутися до уповноваженого Верховної Ради з прав людини, оскільки, на його думку, Вишинський перебуває в умовах, які не відповідають міжнародним стандартам утримання.

Як повідомляв ІМІ, 6 березня прокуратура АР Крим скерувала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт щодо керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського для розгляду по суті.

17 січня 2019 року Херсонський міський суд продовжив термін тримання під вартою керівнику “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському до 16 лютого. Захист подав апеляцію на це рішення суду. Херсонський апеляційний суд залишив без змін рішення першої інстанції.

10 січня 2019 року Слідчий відділ Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим за дорученням прокуратури АРК повідомив керівнику “РІА Новини Україна” та його захисникам про закінчення досудового слідства в кримінальному провадженні та надання доступу до матеріалів розслідування.

Розглядати по суті справу стосовно Кирила Вишинського буде один з районних судів Києва.

Прокуратура АР Крим подала до Херсонського міського суду Херсонської області клопотання про обмеження строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування керівнику “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському. Суд мав розглянути клопотання 25 січня.

15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!