ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВВС змінила вираз "українська криза" у новинах про Донбас на "український конфлікт"

07.09.2018, 15:55

Британська компанія BBC виправила вираз “українська криза” у новинах стосовно конфлікту на сході України після скарги українського Міністерства закордонних справ. Про це у своєму Twitter написала речниця МЗС України Мар'яна Беца, повідомляє “Українська правда”.

“Вдячні @BBCWorld за часткове коригування статті від 2.09. Посилання на “українську кризу” вилучено. Маленька, але важлива перемога”, - написала Беца.

Нагадаємо, 2 вересня ВВС у своєму Twitter виклало новину про похорон Олександра Захарченка із заголовком “Українська криза: масова явка на похорон донецького заколотника Захарченка”.

Водночас на сайті матеріал про похорон Захарченка називався “Олександр Захарченко: масова явка на похорон українського повстанця”.

Рубрика, в якій розміщувалися новини про Донбас, називалася “Українська криза”. Крім того, цей термін вживався і в попередніх новинах, зокрема у заголовку матеріалу про загибель Захарченка 31 серпня.

 

Тепер на сайті ВВС рубрика називається “Український конфлікт” (Ukraine conflict). У заголовках і текстах новин фраза про кризу замінена на конфлікт. Дані Web.archive свідчать про те, що ВВС внесла зміни у свої новини ще 4 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!