ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВСУ переніс на березень розгляд касації на вирок Пукачу

06.12.2019, 10:18
Фото – rbc.ua / 24 канал
Фото – rbc.ua / 24 канал

Верховний Суд України переніс на 19 березня розгляд касацій на вирок ексначальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ України Олексію Пукачу про довічне ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу Верховного Суду.

Суд переніс розгляд касації на 15:00 19 березня за клопотанням адвоката Пукача.

“Адвокат Пукача Володимир Нестерак звернувся до Печерського райсуду Києва з клопотанням про відновлення пропущеного терміну на касаційне оскарження судових рішень стосовно Пукача, і засідання, яке було призначено на 26 листопада 2019 року, перенесено на 19 березня 2020 року”, – повідомили у Верховному Суді.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2019 року Касаційний кримінальний суд переніс на 5 грудня судове засідання з розгляду касації щодо зміни вироку ексначальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

9 жовтня Верховний Суд переніс на 7 листопада розгляд касації щодо зміни вироку колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. 

У січні 2018 року стало відомо, що суд перерахував за “законом Савченко” строк вироку Олексія Пукача, зарахувавши шість із половиною років попереднього ув'язнення як 13 років основного покарання.

Адвокат Валентина Теличенко вважає, що перерахований судом термін відбутого ув’язнення Олексію Пукачу є законним, але Пукач повинен відбути довічне позбавлення волі.

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Олексія Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе. Водночас замовників цього вбивства досі не встановлено. Захист Пукача оскаржив рішення суду.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув’язнення для колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

6 лютого 2016 року захист Олексія Пукача оскаржив у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ вирок своєму підзахисному до довічного тюремного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

16 червня 2016 року Олексій Пукача було етаповано для відбування покарання в Чортківську колонію в Тернопільській області №26, де він утримується в секторі максимального рівня безпеки для засуджених до довічного покарання.

12 жовтня 2016 року у Вищому спеціалізованому суді адвокати Олексія Пукача попросили замінити його довічний термін на 15 років в’язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!