ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінницькі ЗМІ надто залежні від власників - результати опитувань

24.03.2017, 10:46

У Вінницькій області простежується низька оцінка стану ЗМІ. Найбільшою проблемою експерти відзначили залежність від власників місцевих ЗМІ, які не є самоокупним бізнесом, а виконують роль рупора для органу влади чи приватного власника.

Про це повідомив аналітик ГО “Подільська агенція регіонального розвитку” Вадим Жигадло під час презентації результатів “Індексу демократичного розвитку областей України - 2016”, опитування експертів, яке проводилось по всій Україні, повідомляє представник ІМ у Вінницькій області.

Порівняно низьку підсумкову оцінку, на думку опитаних місцевих експертів, отримав блок “Стан ЗМІ” – 2,90 (з 5 можливих), за яким Вінницька область посідає 17-18 місце (середнє – 3,04, найкращий показник – 4,10, найгірший – 2,20).

До проблем також віднесли вплив власників на редакційну політику та порівняно невисокий професійний рівень журналістів, що спричиняє падіння якості та кількості авторських матеріалів. Як повідомляв ІМІ, у 50% матеріалів регіональних газет джерелами інформації є прес-релізи, офіційні особи та сайти офіційних структур, а для інтернет-видань цей показник сягає 58%. До позитивів відносяться намагання дотримання журналістських стандартів та відносна збалансованість матеріалів, а також широкий спектр ЗМІ в області.

Під час опитування експерти вказували на потребу переходу обласних та районних ЗМІ на принцип самоокупності для зменшення їх залежності від власників, або, як альтернативу, – створення ЗМІ громадських організацій.

Детально з методами та іншими результатами опитувань можна ознайомитись за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!