ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відсьогодні Міноборони розпочало курси для журналістів, що працюють в АТО

08.12.2016, 12:29

8 грудня Міністерство оборони України розпочинає курси підвищення медійної компетенції для українських журналістів з питань висвітлення проблематики АТО на території Донецької та Луганської областей. Наразі до міністерства надійшло майже 300 заявок від представників цивільних засобів масової інформації. Про це в ефірі 5 каналу повідомила начальниця управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк.

“Мова йде про перший рівень акредитації, тому ввели дворівневу акредитацію. Друга – це наразі та, яка зараз існує. Ви отримали прес-карту, отримали акредитацію у СБУ і працюєте на другій-третій лінії. Ми зараз говоримо про передову, про нуль, про глибину ротного опорного пункту. Насправді, якщо ви не пройдете курси наші, на нулі працювати не зможете”, - розповіла вона.

Заняття проводитимуться у складі шести навчальних груп під час триденних сесій і триватимуть до 28 грудня. На базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського відбудеться теоретичний етап курсу, а на базі 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України «Десна» пройдуть практичні заняття, повідомляється на сторінці Міноборони у Фейсбук.

Під час курсу представники ЗМІ ознайомляться зі структурою, функціями і завданнями сектору безпеки і оборони України, нормативно-правовою базою Збройних сил, військовою термінологією, порядком взаємодії представників ЗМІ з офіцерами прес-структур в АТО, а також візьмуть участь у практичних заняттях з тактичної медицини, правил поводження з вибухонебезпечними предметами та правил поведінки представників ЗМІ у зоні конфлікту.

Як повідомляє Міноборони, до проведення занять залучаються представники центральних та регіональних телевізійних каналів, друкованих видань, Інформаційних агенцій та Інтернет-видань України.

Організаторами заходу є Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України, Міністерство інформаційної політики, Рада національної безпеки і оборони України а також професорсько-викладацький склад Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

З метою поглиблення співпраці військових та цивільних журналістів, в рамках курсу також сплановано проведення круглого столу із запрошенням представників ЗМІ, медіа-експертів та прес-офіцерів.

Подібний захід для представників цивільних засобів масової інформації у Збройних Силах України проводиться вперше. Головною метою курсів є упорядкування процедури допуску представників цивільних ЗМІ на військові об’єкти в районі проведення Антитерористичної операції, удосконалення порядку виконання журналістами редакційних завдань в районах проведення АТО, збереження життя та здоров’я військовослужбовців, представників ЗМІ та мирного населення, попередження витоку інформації з обмеженим доступом.

Фото - Фейсбук Міноборони

Liked the article?
Help us be even more cool!