ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Від журналіста Zaxid.net, що заявив про погрози, через суд вимагають 100 тис. грн

16.01.2020, 16:34
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Львівський активіст Іван Спринський подав до суду на журналіста місцевого видання Zaxid.net Андрія Дрозду та вимагає спростування і компенсації в розмірі 100 тис. гривень, повідомляє Zaxid.net.

Приводом для позову стала публікація “Мальський зробив зауваження Спринському – і ось що почув у відповідь” від 12 листопада 2019 року, в якій Спринського назвали “відомим псевдоактивістом”. 

Справа розглядатиметься в Галицькому районному суді. Згідно з інформацією Єдиного держреєстру судових рішень, провадження надійшло до суду 27 листопада 2019 року. За інформацією видання, на попереднє судове засідання Спринський не прийшов. Наступне засідання в справі призначено на 4 лютого. 

В ухвалі про відкриття провадження йдеться про те, що інформація про “псевдоактивізм” має негативний характер, порушує немайнові права і не є оцінним судженням, тому обов'язок доведення її достовірності покладається на відповідача. Зі свого боку адвокат Андрія Дрозди вважає, що формулювання є оцінним судженням. 

Як повідомляв ІМІ, в грудні поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз Андрію Дрозді через його професійну діяльність. Журналіст і редакція Zaxid.net звернулися з офіційними заявами до Національної поліції України, СБУ та Генеральної прокуратури щодо тиску й погроз у зв’язку з висвітленням діяльності членів організацій “Шквал”, “Об’єднання добровольців”, “Сокіл”, “УСУ АТО”, “Розвиток громади” в матеріалах, опублікованих на сайті видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!