ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом погроз журналістам Zaxid.net

24.12.2019, 12:00
Фото Маї Голуб
Фото Маї Голуб

Львівська поліція порушила кримінальне провадження за фактом погроз журналістам Zaxid.net. Про це DW повідомила речниця управління Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

За її словами, провадження вже відкрили і погрозу кваліфікували за ст. 345-1 КК України “Погроза або насильство щодо журналіста”, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років.

Як повідомляв ІМІ, 17 грудня журналіст інтернет-видання Zaxid.net Андрій Дрозда повідомив, що йому та його сім’ї погрожують члени львівських радикальних громадських організацій у зв’язку з веденням професійної діяльності. 

Такі ж погрози через свою професійну діяльність отримала ще одна журналістка Zaxid.net, співавторка резонансних розслідувань про діяльність членів згаданих угруповань Марта Когут.

Андрій Дрозда та редакція Zaxid.net звернулися з офіційними заявами до Національної поліції України, СБУ та Генеральної прокуратури щодо тиску та погроз у зв’язку з висвітленням діяльності членів організацій “Шквал”, “Об’єднання добровольців”, “Сокіл”, “УСУ АТО”, “Розвиток громади” в матеріалах, опублікованих на сайті Zaxid.net.

12 грудня редакція інтернет-видання Zaxid.net звернулася до правоохоронців через спроби перешкоджання журналістській діяльності з боку радикально налаштованих представників кількох львівських громадських організацій. У зверненні видання просить забезпечити можливість повноцінної роботи редакції і гарантувати безпеку журналістів.

У грудні 2018 року представники різних громадських організацій намагалися силою увірватися до редакції Zaxid.net. Тоді редакція повідомила, що серед них були фігуранти публікацій Zaxid.net, які стосуються спроб захоплення громадських земель під виглядом безкоштовного роздавання учасникам АТО.

Liked the article?
Help us be even more cool!