ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Венедіктова доручила НАБУ відкрити справу щодо Трухіна

02.02.2022, 11:00
Фото – Назарій Мазилюк / Українська правда
Фото – Назарій Мазилюк / Українська правда

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова доручила Національному антикорупційному бюро України відкрити кримінальне провадження щодо народного депутата Олександра Трухіна після публікації в ЗМІ відео, на якому той намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року за його участю.

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

“Без жодних зволікань дала доручення зареєструвати кримінальне провадження. На жаль, мова вже йде не тільки про участь у ДТП. Абсолютно очевидно, що питань для вивчення набагато більше. Підслідність визначаю за НАБУ”, – написала Венедіктова.

Як повідомляв ІМІ, Державне бюро розслідувань заявило, що в розпорядженні слідства не було відео, яке 1 лютого оприлюднила “Українська правда” щодо ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна.

2 лютого народного депутата Олександра Трухіна виключили зі складу політичної партії “Слуга народу” після публікації в ЗМІ відео з місця дорожньо-транспортної пригоди за його участю.

1 лютого “Українська правда” опублікувала відео, на якому народний депутат від “Слуги народу” Олександр Трухін намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року за його участю.

Понад 30 українських медіа видалили новину про ДТП за участю народного депутата від “Слуги народу” Олександра Трухіна. Низка ЗМІ почала отримувати на пошту листи з пропозицією “на комерційних засадах” видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували щонайменше 200 доларів.

Редакції каналу “Прямий” та інтернет-видання “Главком” пояснили, чому видалили новину про ДТП з участю Трухіна, унаслідок якої були травмовані шестеро людей.

1 вересня 2021 року народний депутат від “Слуги народу” Олександр Трухін заявив, що ніколи не планував приховувати свого перебування на місці аварії, сприяв співробітникам Національної поліції в зборі інформації під час реєстрації ДТП і надав усі свідчення.

7 вересня 2021 року Олександр Трухін заявив, що ні він, ні його помічники не мають стосунку до ситуації з видаленням новин із видань про дорожньо-транспортну пригоду за його участю і закликав журналістів розібратися в цій ситуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!