ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прямий та "Главком" пояснили, чому видалили новину про ДТП з Трухіним

30.08.2021, 13:30
Фото – фейсбук Костянтина Андріюка
Фото – фейсбук Костянтина Андріюка

Редакції каналу “Прямий” та інтернет-видання “Главком” пояснили, чому видалили новину про ДТП з участю нардепа від “Слуги народу” Олександра Трухіна, унаслідок якої були травмовані шестеро людей, повідомляє “Детектор медіа”.

Шеф-редактор Прямого каналу Віктор Медвідь повідомив, що новина на сайті мовника була видалена через те, що вийшло одразу дві новини про ДТП з Трухіним, які дублювали одна одну.

Раніше на видалення новини Прямим каналом звернула увагу, зокрема, головна редакторка фактчекінгового проєкту “По той бік новин” Альона Романюк.

“Новину, як і десятки інших медіа, Прямий видалив. Кеш тут https://bit.ly/2WrqJwV. Новина опублікована 26 серпня о 19:42. Гугл закешував сторінку о 19:47 (ви можете це побачити за лінком – угорі вказаний час за Грінвічем. Треба додати три години). Також є републікації цієї новини тут: https://bit.ly/3sVfvwa – і тут: https://bit.ly/3kEb2dJ. Цю новину видалили. Журналісти Прямого кажуть, нібито через те, що вона дублює іншу. А Прямий нібито всі дні активно слідкує за ситуацією… І саме сьогодні Прямий відправив запити на інформацію в МВС, Нацполіцію та пресслужбу “Слуги народу” після піднятого кіпішу. А медіа дружно видаляли новину ще три дні тому. Отака фігня, малята”, – написала Романюк у Facebook.

Шеф-редактор “Главкома” Віктор Шлінчак повідомив, що видання тимчасово зняло новину з професійних міркувань.

“Оскільки першоджерело, на яке ми посилалися, видалило і зміст новини, і відео. Відтак достовірність за поширення новини лягла б на наш сайт. Нашого кореспондента на місці події не було – відповідно, брати всю повноту відповідальності за чужий контент ми вважали за недоцільне. Ми вже неодноразово були в ситуаціях, коли публікація навіть офіційних пресрелізів НАБУ чи ГПУ призводила до судової тяганини. У даному ж випадку новина про стан народного депутата базувалася на “свідченнях свідків”, а не на основі офіційної інформації з Нацполіції. До речі, її немає і досі”, – вказав Шлінчак.

Він зауважив, що саме з огляду на цю логіку редакція ухвалила рішення про видалення контенту.

“Помітно, що ряд українських ЗМІ не взяли цю новину зовсім. Очевидно, саме з тієї ж причини – недостатньої інформації щодо всебічного висвітлення цієї події”, – сказав Шлінчак.

Нагадаємо, понад 30 українських медіа видалили новину про ДТП за участю народного депутата від “Слуги народу” Олександра Трухіна. Низка ЗМІ почала отримувати на пошту листи з пропозицією “на комерційних засадах” видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів.

Liked the article?
Help us be even more cool!