ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трухін заявив, що не має стосунку до видалення новин про ДТП

07.09.2021, 12:46
Фото – 368.media
Фото – 368.media

Народний депутат фракції “Слуга народу” Олександр Трухін заявив, що ні він, ні його помічники не мають стосунку до ситуації з видаленням новин із видань про дорожньо-транспортну пригоду за його участю і закликав журналістів розібратися в цій ситуації.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту 7 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

“Я самостійно ознайомився з цією інформацією. Насправді видалили не з 30, а навіть більш ніж із 60 або 70 медіа... З приводу видалення я не ставив щодо себе жодної інформації ні за гроші, ні без грошей... Отже, ні я, ні мої помічники, ні люди мені відомі не замовляли й не знімали новин. У мене прохання до журналістів розібратися, я чим зможу теж допоможу. І, якщо були такі факти, що за гроші або без грошей хтось знімав якісь новини, я вважаю це неприпустимим”, – сказав Трухін.

Водночас він зазначив, що розуміє, кому були вигідні “фейк-новини й маніпуляції зі зняттям новин”.

На запитання про те, чи не вважає він за необхідне на час слідства скласти повноваження заступника голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету та керівника осередку партії “Слуга народу” в Полтавській області, Трухін відповів, що “це жодним чином абсолютно не зв'язані речі”.

Водночас депутат наголосив, що йому боятися нічого, оскільки він не вважає себе винним, а також поскаржився на безпрецедентний тиск на його родину, який чинять засоби масової інформації.

“Я абсолютно чесна людина. Коли будуть підготовлені всі матеріали слідства, я вийду на брифінг... Хотів насправді зібрати брифінг, але і слідчі, і адвокати заборонили будь-що коментувати... Я можу вам з повною впевненістю сказати, що п'яний я не був”, – додав парламентар.

Як повідомляв ІМІ, понад 30 українських медіа видалили новину про ДТП за участю народного депутата від “Слуги народу” Олександра Трухіна. Низка ЗМІ почала отримувати на пошту листи з пропозицією “на комерційних засадах” видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували щонайменше 200 доларів.

Редакції каналу “Прямий” та інтернет-видання “Главком” пояснили, чому видалили новину про ДТП з участю Трухіна, унаслідок якої були травмовані шестеро людей.

1 вересня народний депутат від “Слуги народу” Олександр Трухін заявив, що ніколи не планував приховувати свого перебування на місці аварії, сприяв співробітникам Національної поліції в зборі інформації під час реєстрації ДТП і надав усі свідчення.

Liked the article?
Help us be even more cool!