ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УП оприлюднила відео з Трухіним, де він після ДТП намагався підкупити поліцейських

02.02.2022, 09:07

Інтернет-видання “Українська правда” опублікувало відео, на якому народний депутат від “Слуги народу” Олександр Трухін намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року за його участю, повідомляє “Детектор медіа”. 

Видання знайшло поліцейського Сергія Петрика, який перший прибув на місце аварії. Він підтвердив, що відео – з його нагрудної камери.

На відео можна почути, як правоохоронці побоюються, що Трухін може залишити місце ДТП, а також обговорюють, що кілька учасників аварії, зокрема нардеп, мають ознаки алкогольного сп'яніння: “всі готові”.

Трухін заявив поліцейським, що він поспішає на урочистий захід у Верховній Раді, та сказав: “Я тихенько піду. Я ось туди піду”. Йому на це відповіли, що нікуди він не піде, бо свідки стверджують, що саме він був за кермом. Трухін сказав, що він не водій, на що отримав відповідь, що в цьому розбиратиметься слідча група.

“Ми пізніше знайдемося, і я тобі віддячу”, – намагався домовитись із поліцейським Трухін. Той відповів: “Ми не знайдемося”.

“Я пішов? Забери цих долб*ов, а я піду”, – наполягав нардеп, а поліцейський водночас вмовляв його стояти на місці.

Тоді Трухін запропонував, що вирішить ситуацію з головою МВС Денисом Монастирським та домовиться з потерпілими, що в них не буде претензій. Поліцейський на це сказав: “Якщо Монастирський мені подзвонить особисто, то я б із задоволенням. Я не можу, мені за це кримінальна відповідальність”.

Після цього Трухін переліз через відбійник та пішов у ліс. Поліцейські пішли за ним. Нардеп знову попросився піти та сказав принести йому сумку з багажника, в якій, за його словами, лежить 150 тисяч. Поліцейські відмовлялися від грошей. Тоді нардеп намагався залишити місце ДТП зі своїм знайомим, якому викликали швидку. За словами Трухіна, з його товаришем було майже все гаразд, але він напідпитку. 

Потім нардеп знову пропонував поліцейському хабар: “Принеси мені сумку з багажника… Там 150 тисяч… Я про всяк випадок відвантажу вам 150, просто як бонус”. Правоохоронець нагадав, що слова нардепа фіксуються на камеру, Трухін на це сказав: “150 ось – це цукерок, шоколадок, печива, всього”. Також він заявив, що нібито не робить нічого протиправного.

Після оприлюднення розслідування УП голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що Олександру Трухіну не місце ні у фракції, ні в партії.

“Ми чекали офіційних і переконливих результатів розслідування ДТП, на місці якого бачили Олександра Трухіна. Але кадри з натільних камер поліцейських говорять більше, ніж він може сказати у своє виправдання. Мені й моїм колегам соромно за поведінку Олександра Трухіна”, – сказав Арахамія.

На його думку, Трухін “має негайно вийти (з фракції, партії. – Ред.) самостійно, але навіть якщо він цього не зробить – таке рішення однаково буде нами ухвалене”.

“А в інших питаннях Олександр Трухін має співпрацювати зі слідством, щоб уже не нам, а суспільству дати відповіді на питання, які стосуються ДТП і всього того, що відбувалося після нього”, – сказав Арахамія.

Нагадаємо, ДТП за участю автівки Трухіна сталося 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який, своєю чергою, протаранив автомобіль Daewoo. За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Як повідомляв ІМІ, понад 30 українських медіа видалили новину про ДТП за участю народного депутата від “Слуги народу” Олександра Трухіна. Низка ЗМІ почала отримувати на пошту листи з пропозицією “на комерційних засадах” видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували щонайменше 200 доларів.

Редакції каналу “Прямий” та інтернет-видання “Главком” пояснили, чому видалили новину про ДТП з участю Трухіна, унаслідок якої були травмовані шестеро людей.

1 вересня 2021 року народний депутат від “Слуги народу” Олександр Трухін заявив, що ніколи не планував приховувати свого перебування на місці аварії, сприяв співробітникам Національної поліції в зборі інформації під час реєстрації ДТП і надав усі свідчення.

7 вересня 2021 року Олександр Трухін заявив, що ні він, ні його помічники не мають стосунку до ситуації з видаленням новин із видань про дорожньо-транспортну пригоду за його участю і закликав журналістів розібратися в цій ситуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!