ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні запустили освітній застосунок і вебпортал "Мрія"

В Україні презентували новий державний освітній застосунок та вебпортал “Мрія”, який має усунути бюрократію та підвищити ефективність управління освітнім процесом у школах.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

Нині 40 шкіл із Запорізької, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Київської, Дніпропетровської областей та міста Києва вже тестують цю освітню екосистему. Інші школи також можуть подати заявку на під'єднання до “Мрії” протягом року на офіційному сайті mriia.gov.ua.

Фото – скриншот із сайту mriia.gov.ua

У міністерстві зауважили, що застосунок розробили для того, щоб надати дітям більше позитивних емоцій від навчання, батькам – краще розуміння того, що відбувається в школі, а вчителям – більше свободи для побудови ефективного навчального процесу.

Для створення “Мрії” команда провела понад 200 глибинних інтерв'ю з дітьми, батьками та вчителями, створила чотири робочі групи з освітянами та залучила понад 100 експертів.

У бета-версії застосунку доступні такі функції:

  • Для дітей та батьків: план дня, домашні завдання, результати навчання, “Мрія ID” (цифровий освітній документ) та бібліотека контенту для всебічного розвитку.
  • Для шкіл та вчителів: автоматичний конструктор розкладу, цифрові навчальні плани та журнали, а також бібліотека контенту для розвитку дітей.

“Ми прагнемо створити всі умови, щоб прибрати зайву бюрократію і дати вчителям можливість зосередитися на навчанні й розвитку дітей”, – зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

У МОН зазначили, що “Мрія” не зберігає, не обробляє і не передає третім особам жодних персональних даних. Уся інформація з реєстрів відбивається лише після ідентифікації користувача. Комунікація між користувачами в “Мрії” також захищена. “Чати працюють на базі Signal – месенджера, який вважається еталоном безпеки для спілкування. Якщо хтось із користувачів втратить смартфон, треті особи не отримають доступ до “Мрії”. Для цього працює автоматичне блокування, а служба підтримки оперативно деактивує доступ через втрачений пристрій”, – зазначили в міністерстві.

Як повідомляв ІМІ, раніше Міністерство освіти і науки запустило всеукраїнське опитування серед викладачів, батьків та дітей про якість освіти.

Liked the article?
Help us be even more cool!