ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні запустили проєкт для боротьби з фейсбук-тролями

23.07.2019, 14:21
Фото - скріншот з сайту trollessua.org/

Громадська організація “Інтерньюз-Україна” запустила проект TrollessUA для виявлення та блокування підозрілих профілів в українському сегменті Facebook, які активно коментують, використовуючи мову ненависті та образ, маніпулюють категорією “патріот” та водночас масово поширюють фейки.

Про це повідомляється на сайті організації.

Боротися з такими Facebook-тролями буде команда кіберельфів, учасником якої може стати кожен охочий.

За допомогою волонтерів-кіберельфів організація планує сформувати базу даних акаунтів тролів.

Після цього “Інтерньюз-Україна” звернеться зі скаргою до Facebook “з наполегливим проханням додатково перевірити та заблокувати такі профілі”.

“З метою зменшення кількості жертв маніпуляцій у мережі, “Інтерньюз-Україна” розробить спеціальне розширення для Google Chrome, яке після запуску маркуватиме акаунти “тролів”, що внесені до бази даних. Таким чином, користувачів попередять про небезпеку інформаційних маніпуляцій”, - йдеться у повідомленні.

Усі зареєстровані волонтери пройдуть спеціальний інструктаж перед пошуковою операцією у Facebook, який допоможе волонтерам зрозуміти, де шукати та як розпізнавати так званих FB-тролів.

Для спрощення процесу налаштування спеціального розширення для Google Chrome, яке маркуватиме тролів у соцмережі, буде створено навчальне відео, яке допоможе українським користувачам FB ефективно використовувати цей інструмент.

За лінки на акаунти тролів кожному кіберельфу нараховуються ельфокоіни, які, в свою чергу, можна буде обміняти на сучасний PowerBank.

Зареєструватися для участі у проєкті можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!