ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Telegram після заяви ГУР про небезпеку месенджера наполягають, що він безпечний

Месенджер Telegram є безпечним для користувачів, зокрема й в Україні, і російські спецслужби не мають доступу до їхніх даних. 

Так у компанії Telegram відреагували на заяву представника Головного управління розвідки України Андрія Юсова, який визнав, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

Представник компанії Telegram Ремі Вона в листі “Детектору медіа” зазначив, що месенджер був створений спеціально для захисту користувачів від російського стеження, а його засновника вислали з РФ ще до виходу месенджера за захист даних українців. 

“Telegram є і завжди був безпечним для українців та користувачів у всьому світі. Про захист даних користувачів будь-якою ціною засновник Telegram розповів тут. У матеріалі також ідеться, що Telegram має російське походження. Це неправильно. Telegram ніколи не розроблявся російською компанією і ніколи не був юридично чи фізично пов’язаний з Росією”, – коментує представник Telegram заяву ГУР.

“Хоча ідея Telegram народилася, коли його засновник Павло Дуров ще проживав у Росії, месенджер був задуманий спеціально для того, щоб уникнути російського стеження. Telegram розташований у Дубаї”, – йдеться в листі.

Раніше представник ГУР Андрій Юсов визнав, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

“Що стосується телеграму, то загрози, які він несе для суспільства, є реальні. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить у собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться”, – сказав він.

Про те, як телеграм-канали, які входять до 100 найпопулярніших українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте в дослідженні ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!