ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ пояснили, чому не пустили на Карачун деяких журналістів

06.12.2016, 11:03

Речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що представники ЗМІ, яким був обмежений доступ 5 грудня на відкриття телевежі на Карачуні (Донецька область), є фігурантами кримінальних проваджень. Тому з метою безпеки СБУ ухвалила відповідне рішення. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Вона підкреслила, що у районі проведення антитерористичної операції СБУ та інші правоохоронні органи “вкрай прискіпливо ставляться до заходів безпеки, особливо під час подій за участю керівництва держави”.

“Представники ЗМІ, яким був обмежений доступ на подію, за наявною інформацією, є фігурантами кримінальних проваджень, у тому числі за незаконне зберігання зброї або не надали правоохоронцям документів, що підтверджують їхні особи. Можливості оперативно з’ясувати деталі ситуації в “польових” умовах не було, тому для забезпечення безпеки заходу їм було обмежено доступ на подію”, - повідомила вона. При цьому вона зазначила, що рішення приймалося виключно щодо окремих осіб, а не медіа, від яких вони подали заявки. “Усі акредитовані ЗМІ мали безперешкодну можливість для висвітлення заходу”, - зауважила речниця.

Також Гітлянська наголосила, що законодавство надає право правоохоронцям обмежувати доступ до об'єктів, де відбуваються охоронні заходи, за наявності підстав для цього. “Тому з метою безпеки було ухвалено відповідне рішення. Служба безпеки України робить все можливе, для забезпечення безперешкодної роботи журналістів, незважаючи на складну ситуацію в країні”, - сказала вона.

Крім того, додала речниця, керівництво СБУ ретельно перевірить доцільність дій співробітників з недопущення журналістів на подію.

Як повідомляв ІМІ, 5 грудня телеканал “До Тебе” (філія Національної телекомпанії України “Донецька регіональна дирекція”) заявив про перешкоджання співробітниками Служби безпеки України та Управління державної охорони роботі журналіста телеканалу Павла Палагути під час відкриття телевежі на горі Карачун 5 грудня.

Також канал вважає неприпустимим вибірковість у допущенні журналістів на відкриті офіційні заходи за участі Президента України.

5 грудня ще чотирьох журналістів не пропустили на урочисте відкриття телевежі, звинувативши їх в багатьох кримінальних правопорушеннях. Серед них виявилися кореспонденти телеканалу Еспресо.TV, журналісти з місцевого видання, а також оператор “Громадського ТБ Донбасу”.

Фото - Ліга

Liked the article?
Help us be even more cool!