ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму "екстремістське" законодавство обмежує свободу слова – Оксана Романюк

07.05.2021, 11:40
Акція на підтримку громадянського журналіста з Криму Нарімана Мемедемінова на майдані Незалежності в Києві. 1 жовтня 2019 року. Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода
Акція на підтримку громадянського журналіста з Криму Нарімана Мемедемінова на майдані Незалежності в Києві. 1 жовтня 2019 року. Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

В окупованому Росією Криму дуже широко використовується законодавство про протидію екстремістській діяльності, яке є основою для практики обмеження свободи слова і прав журналістів.

Про це в коментарі Радіо Свобода сказала виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Вона пояснила, в чому саме полягають систематичні переслідування незалежної журналістики в Криму.

“Українські ЗМІ в Криму були позбавлені ліцензії, замінені в ефірі російськими телеканалами, а російські журналісти заповнили вакантні місця. На окупованій частині Донбасу медіа просто знищувалися як клас, там просто беззаконня. У Криму дуже широко використовується законодавство про протидію екстремістській діяльності: воно дуже розмите і фактично є основою для практики обмеження свободи слова і прав журналістів. Ситуація дуже тривожна, і ми постійно порушуємо питання, наприклад, що не можна говорити про вільний вибір громадян, якщо їхні права на інформацію грубо порушено. У Криму окупаційна влада навмисне глушить сигнали українських мовців, незаконно використовує їхні частоти, блокує доступ до інтернет-ресурсів. Це не кажучи вже про фізичне захоплення журналістів і показові процеси над ними”, – наголосила Романюк.

Як повідомляв ІМІ, 6 квітня Євросоюз закликав Росію звільнити 10 незаконно затриманих у тимчасово окупованому Криму журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!