ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Індонезії блогерів одними з перших вакцинували від COVID-19, щоб ті закликали не боятися щеплення

18.01.2021, 12:04
Фото – ph.news.yahoo.com
Фото – ph.news.yahoo.com

Влада Індонезії занесла до списку пріоритетних груп для щеплення від коронавірусу блогерів з багатомільйонною аудиторією. Так уряд хоче переконати громадян у необхідності вакцинації.

Про це повідомила посадовиця Міністерства охорони здоров'я Індонезії Сіті Надія Тармізі, пише Громадське з посиланням на Reuters.

Вона пояснила, що блогерів навмисно внесли до першої черги вакцинації поряд з 1,5 мільйона медичних працівників і це є "обдуманою стратегією урядової комунікації". У міністерстві не уточнили кількості знаменитостей, які потрапили в чергу. Влада сподівається, що своїм прикладом вони переконають молодь зробити щеплення.

Одним з перших вакцинацію отримав телеведучий Рафі Ахмад, на якого підписані майже 50 мільйонів людей. У своєму акаунті він опублікував відео, як йому роблять укол, і закликав підписників не боятися щеплення.

Рішення влади критикували через дії Ахмада: за кілька годин після вакцинації він пішов на вечірку. У соцмережах його звинуватили в нехтуванні правилами соціального дистанціювання й попросили владу надати їм ще один приклад для наслідування. На тлі скандалу блогер публічно вибачився, а поліція почала щодо нього розслідування.

"Це також показує, що уряд непослідовно визначає пріоритети, хто має отримати вакцину першим", – прокоментувала ситуацію Ірма Хідаяна, засновниця ініціативи з питань пандемії LaporCOVID-19.

Представниця МОЗ Тармізі уточила, що, "коли ти щеплений, ти все одно повинен дотримуватися протоколів охорони здоров'я та бути обережним у їхньому дотриманні".

Член Індонезійської медичної асоціації Зубайрі Джоербан заявив, що стратегія щеплення блогерів може спрацювати лише за умови, що "блогери отримують повну інформацію про вакцину та COVID-19, щоб вони могли стати агентами змін".

У грудні 2020 року в Індонезії провели опитування про готовність громадян пройти вакцинацію. На щеплення погодилися тільки 37% громадян, а 17% заявили, що точно не вакцинуватимуться. В країні використовують вакцину CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech.

Серед причин відмови індонезійців від щеплення – питання релігійної припустимості вакцини. Жителі країни чекають на рішення релігійної ради, яка попросила про додаткову інформацію щодо використання тваринних матеріалів у виробництві вакцини.

Бразильський Інститут Бутантан, що проводив клінічні дослідження вакцини SinoVac, заявив, що ефективність препарату становить 50,38%.

Третю фазу клінічних випробувань китайського препарату провели також в Індонезії, де заявили, що вакцина сприяє виробленню антитіл у 97% людей (нею вакцинували 1 600 пацієнтів). Водночас ефективність препарату ще не визначили. Провели дослідження і в Туреччині (1 325 пацієнтів, ефективність 91%). Там її вже затвердили для використання.

Нині Україна очікує на постачання 1,9 млн доз вакцини SinoVac Biotech (CoronaVac). Водночас у МОЗ переконують, що чекають на офіційний звіт від китайської компанії SinoVac про ефективність її вакцини і, якщо вона виявиться меншою за 70%, Україні повернуть гроші.

Liked the article?
Help us be even more cool!