ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Албанії відкрили фотовиставку Макса Левіна

31.08.2022, 11:35

У Тирані (столиця Албанії) відкрили фотовиставку відомого українського фотожурналіста Макса Левіна, який загинув від рук російських загарбників, “Хроніки російського вторгнення в Україну 2022: початок”.

Про це повідомило Посольство України в Албанії.

Виставка відкрилася 24 серпня, в День Незалежності України, у Національному історичному музеї Тирани.

Захід розпочався з акції #TheFreeWorldGathering, під час якої свободолюбці з різних країн, які надихнулися мужністю українського народу, що захищає свою незалежність, об'єдналися в живий ланцюг єдності.

“Вдивляючись у розгорнутий 30-метровий український прапор, представники албанського політикуму, духовенства, іноземного дипломатичного корпусу та української громади, взявшись за руки, стали пліч-о-пліч, щоб вчергове засвідчити підтримку народу України та віддати шану українським захисникам свободи”, – повідомляє посольство.

Під час своїх виступів почесні гості висловили захоплення мужністю народу і Збройних Сил України, які вже протягом шести місяців героїчно обстоюють не лише Україну, але й захищають мир, безпеку і спокій Європи та світу.

Присутня на заході міністерка Європи і закордонних справ Ольта Джачка підкреслила важливість опору, який український народ чинить невиправданому насильству з боку росіян, наголосивши, що Албанія і надалі робитиме все можливе для підтримки України, зокрема як член НАТО та непостійний член РБ ООН.

Як повідомляв ІМІ, фотожурналіст Максим Левін зник на лінії фронту у Вишгородському районі під Києвом, де виконував свої професійні обов'язки й висвітлював війну. Востаннє він виходив на зв’язок 13 березня. Фотографувати бойові дії 13 березня журналіст поїхав на власному авто. Він залишив автівку біля села Гута Межигірська та пішов у бік села Мощун. З його телефона надійшло повідомлення об 11.23, після чого він більше не виходив на зв'язок і не з'являвся в мережі.

1 квітня фотожурналіста Максима Левіна знайшли вбитим на території села Гута Межигірська Вишгородського району біля Києва. За повідомленням прокуратури, його застрелили російські військові двома пострілами зі стрілецької зброї. Максим працював на передовій як фотожурналіст та документував воєнні злочини росіян.

У червні міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” заявила, що інформація та зібрані докази свідчать про те, що російські військові стратили фотожурналіста Макса Левіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!