ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Афганістані після приходу до влади талібів припинили роботу понад 150 ЗМІ

14.09.2021, 13:32
Озброєні таліби в президентському палаці в Кабулі, 15 серпня 2021 року, фото - Zabi Karimi/AP
Озброєні таліби в президентському палаці в Кабулі, 15 серпня 2021 року, фото - Zabi Karimi/AP

В Афганістані після захоплення влади “Талібаном” у країні припинили роботу 153 засоби масової інформації у 20 провінціях, повідомляє ZN.ua з посиланням на місцевий телеканал TOLOnews.

Організації, які підтримують вільні ЗМІ в Афганістані, повідомляють, що радіостанції, телеканали та друковані ЗМІ припинили роботу через фінансові проблеми та обмеження, які запровадили в країні таліби.

Представник Національної спілки журналістів Афганістану Масрур Лутфі  звернувся до міжнародних організацій, які підтримують ЗМІ, з проханням звернути увагу на ситуацію з медіа в країні.

“Інакше незабаром настане кінець свободі ЗМІ в Афганістані та іншим правам людини”, – наголосив Лутфі.

Організації, що підтримують вільні ЗМІ в Афганістані, підкреслюють, що економічні проблеми є серйозними, а діяльність в умовах обмежень створює великі перешкоди для ЗМІ.

Угруповання “Талібан” заявило, що намагатиметься створити безпечне середовище для ЗМІ та журналістів задля продовження роботи.

Як повідомляв ІМІ, у вересні в Кабулі (Афганістан) бойовики руху “Талібан” пострілами розігнали протестувальників біля посольства Пакистану та заарештували кількох афганських журналістів, які висвітлювали демонстрацію.

30 серпня близько 150 афганських журналістів звернулися до ООН, міжнародної спільноти, правозахисних організацій та платформ підтримки ЗМІ з проханням урятувати їх від талібів.

24 серпня міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” заявила, що рух “Талібан”, який захопив владу в Афганістані, неофіційно встановлює суворі обмеження для ЗМІ, хоча публічно таліби пообіцяли захищати журналістів і поважати свободу преси.

25 серпня таліби побили в Кабулі репортера одного з найбільших телеканалів країни TOLOnews Зіара Яада та його оператора під час знімання репортажу.

Таліби провели обшуки щонайменше в чотирьох журналістів та працівників новинних агенцій.

Liked the article?
Help us be even more cool!