ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд відклав запуск реєстру олігархів до завершення війни

Кабінет Міністрів відклав запуск реєстру осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), до завершення війни. Відповідні зміни уряд вніс своїм розпорядженням від 19 вересня, повідомляє LB.ua.

Згідно з ним реєстр має запрацювати через три місяці з дня припинення або скасування воєнного стану. Відповідальним виконавцем реєстру замість Ради національної безпеки і оборони призначили Міністерство юстиції.

Раніше реєстр збиралися створити через три місяці з дня публікації висновків Венеційської комісії щодо закону про олігархів. 

У червні 2023 Венеційська комісія рекомендувала Україні відкласти імплементацію закону про олігархів через війну. 

Як повідомляв ІМІ, 24 лютого 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо зміни дати набуття чинності реєстру олігархів.

29 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення реєстру олігархів. 

20 липня 2022 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що нині під ознаки олігарха підпадають 86 осіб.

Міністерство юстиції перевірятиме ділову репутацію покупців засобів масової інформації. Такі повноваження міністерство отримало згідно з рішенням уряду, який вніс зміни до положення Міністерства юстиції.

5 листопада 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада Верховною Радою Закон №1780-ІХ "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

У серпні 2023 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на сьогодні жодна людина ще не внесена до реєстру олігархів.

Liked the article?
Help us be even more cool!