ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Данілов повідомив, що до реєстру олігархів не внесли ще жодної людини

Фото - Українська правда
Фото - Українська правда

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив, що на сьогодні жодна людина ще не внесена в реєстр олігархів. Про це він сказав у інтерв’ю “Українській правді”.

“У нас сьогодні жодна людина ще не внесена в реєстр олігархів. Справа в тому, що внесення тих чи інших осіб (в реєстр олігархів – ред.) – відповідальна річ. Вони мають відповідати тим критеріям, які прописані в законі. І так сталося, що у нас на слуху саме два, три, чотири, п'ять прізвищ. А насправді все набагато було складніше”, - сказав Данілов.

За його словами, одразу після того, як ухвалили антиолігархічний закон, окремі категорії осіб позбулися певних монополій на деякі процеси.

“Одразу після того, як ухвалили цей закон, дуже багато людей почали дивитися, в який спосіб зробити так, щоб не потрапити під його дію. Окремі категорії осіб позбулися певних монополій на деякі процеси”, - додав він.

Також він додав, що якщо минулого року під ознаки олігархів підпадали 86 осіб, то нині список цей зменшився.

“Звичайно, він (список - ред.) зменшився. Але ми знаходимося в стані війни, і сьогодні дуже складно розуміти, що сталося з тими чи іншими активами, які знаходяться на окупованих територіях”, - сказав секретар РНБО.

Як повідомляв ІМІ, 29 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення реєстру олігархів.

30 червня 2022 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для внесення до переліку олігархів є п'ять суб'єктів подання. 

4 липня 2022 року міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що наразі триває збір та аналіз інформації щодо того, хто може потрапити до реєстру олігархів і які наслідки це матиме.

20 липня 2022 року Олексій Данілов повідомив, що під ознаки олігархів в Україні підпадають близько 86 осіб.

5 листопада 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада Верховною Радою Закон №1780-ІХ "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Liked the article?
Help us be even more cool!