ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під ознаки олігархів в Україні підпадають 86 осіб – нарада в РНБО

20.07.2022, 15:40
Фото – РНБО
Фото – РНБО

Нині під ознаки олігархів в Україні підпадають близько 86 осіб. Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час наради щодо стану виконання Закону України “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Данілов нагадав, що цей закон введено в дію 7 травня, а 29 червня президент Володимир Зеленський своїм указом затвердив положення про реєстр олігархів.

У нараді взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, перший віцепрем’єр-міністр Юлія Свириденко, міністр юстиції Денис Малюська, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська, т.в.о. голови СБУ Василь Малюк, посадові особи Апарату РНБО України.

Учасники наради обговорили інформацію щодо основних етапів формування та ведення реєстру, а також проблемні питання реалізації згаданого закону. Данілов акцентував на важливості посилення міжвідомчої співпраці для підвищення ефективності його виконання.

За результатами наради дано низку протокольних доручень Кабінетові Міністрів, АМКУ СБУ та Національному банкові України.

Як повідомляв ІМІ, 29 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення реєстру олігархів.

30 червня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для внесення до переліку олігархів є п'ять суб'єктів подання. 

4 липня міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що наразі триває збір та аналіз інформації стосовно того, хто може потрапити до реєстру олігархів і які наслідки це матиме.

Liked the article?
Help us be even more cool!