ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд відтермінував формування реєстру олігархів

01.03.2023, 14:31
Фото – Кабінет Міністрів / ZN.ua
Фото – Кабінет Міністрів / ZN.ua

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо зміни дати набуття чинності реєстру олігархів. Про це йдеться в розпорядженні №177 від 24 лютого, повідомляє ZN.ua.

Відтепер строк, порядок формування і ведення реєстру олігархів встановлено не раніше ніж “через три місяці з дня опублікування висновку Венеційської комісії” замість квітня 2022 року.

Зміни будуть внесені до Закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу у суспільному житті (олігархів)”. Відповідальними за формування реєстру олігархів є РНБО та Міністерство юстиції України.

Видання нагадує, що віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю їм заявляла, що попри те, що Венеційська комісія досі не надала висновку щодо документа, закон про деолігархізацію вже частково виконав свою роль.

Як повідомляв ІМІ, 29 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення реєстру олігархів.

20 липня 2022 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що нині під ознаки олігарха підпадають 86 осіб.

Міністерство юстиції перевірятиме ділову репутацію покупців засобів масової інформації. Такі повноваження міністерство отримало згідно з рішенням уряду, який вніс зміни до положення Міністерства юстиції.

Liked the article?
Help us be even more cool!