ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд Британії почав боротьбу з фейками про коронавірус, які поширюються соцмережами

30.03.2020, 12:00
Фото – EPA / UPG
Фото – EPA / UPG

У британському уряді створили групу швидкого реагування для боротьби з фейками про епідемію коронавірусу, які ширяться в соцмережах. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Міністр культури Олівер Дауден заявив, що необхідно вжити заходів, "щоб зупинити поширення брехні і чуток, які можуть коштувати життя".

Спеціалізований підрозділ щодня займається не менш ніж 10 інцидентами.

Він спробує вирішити цілу низку проблем в інтернеті, таких як фейкові "експерти", що видають неправдиву медичну інформацію, і злочинці, що займаються фішинговими шахрайствами.

Наприклад, минулого вівторка, через кілька годин після того, як уряд почав розсилати текстові повідомлення, що закликають людей залишатися вдома, кілька підроблених версій цього повідомлення почали циркулювати в соцмережах.

В одному з таких повідомлень вказувалося, що його адресата оштрафували за порушення правил.

Уряд також запускає кампанію під назвою "Не годуй звіра", закликаючи громадськість ретельно обміркувати те, що вони поширюють в інтернеті.

Як повідомляв ІМІ, 16 березня Європейська служба зовнішніх дій повідомила, що російські медіа розгорнули значну кампанію з дезінформації, спрямовану проти Заходу, щоб посилити вплив коронавірусу, створити паніку та посіяти недовіру в західних суспільствах. 

Згідно з документом, російська сторона поширює фальшиві новини в інтернеті англійською, іспанською, італійською, німецькою та французькою мовами, у яких містяться суперечливі і заплутані повідомлення. Їхня мета – ускладнити комунікацію в ЄС і те, як офіційні органи влади в Європі повідомляють своїм громадянам про боротьбу з пандемією.

Спеціалізована база даних ЄС зафіксувала майже 80 випадків дезінформації щодо коронавірусу з 22 січня.

Liked the article?
Help us be even more cool!