ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українське радіо було ледь не єдиним джерелом інформації в окупованому Ізюмі – місцева жителька

20.09.2022, 11:30

Під час окупації міста Ізюм (Харківська область) для містян чи не єдиним джерелом інформації було Українське радіо. Росіяни влаштували людям повну інформаційну блокаду та завозили антиукраїнські газети. 

Про це йдеться в матеріалі Громадського радіо “За пів року в окупації у людей з'явився страх опинитися у катівні після стуку у двері – репортаж зі звільненого Ізюма”.

Як розповіла місцева жителька Катерина, на російських хвилях окупанти крутили їм пропаганду, а в день перед утечею почали заспокоювати містян.

“По радіо казали “Не вірте чуткам, усе добре, під контролем”. А як тікали, колесо ось тут відпало. Покотилось, і дим повалив. І вони поїхали, але ту машину кинули біля Дінця, вони на ній далеко не доїхали. Тікали сильно. Я зрозуміла, що вони тікають, бо бігли, тікали із сумками”, – розповіла Катерина.

Як повідомляв ІМІ, під час окупації Балаклії російські військові утримували людей у підвалі типографії.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що в Харківській області випустять спеціальну газету для жителів звільнених територій, яка висвітлюватиме події в Україні з 24 лютого. 

Liked the article?
Help us be even more cool!